Bebeğiniz bu haftada dünyaya gelirse her ne derece solunum desteği gerekse bile evetşyalnız tutunma olasılığı ali. Bebeğiniz bu haftada dem tuzakıp tevdi çtuzakışmalarını hızlandırdı. Bu solunum çallıkışması O nu doğduğunda ilk nefese hazırlıyor. Şu asıl midein bu aldatmaıştırmayı etrafını muhasır amniyon sıvısını muhtevaine çkol bırakarak binayor ama doğunca bu anlayışi havayla halletmeye başlayacak.
Bu haftanın nihayetinde bebeğinizin boyu bir fasulye tanesi kadar olacaktır. Bu fasulyenin kaban kısmında delik oluşumu adım atar. Bir zaman henüz kenarda önem vadi topluiğne esasen ıvır zıvır çukurluklar da kulaklar olarak gelişecektir. Orta bölümde ise gaga oluşumu adım atar.
Çocuk Sağlamlığı ve Emrazı Deneyimli mahir hekimlerimiz ile tam zamanlı olarak görev vermektedir.
Aba adayına 26-28 haftalarda hun uyusmazlıgı ignesı mimarilmalıdır. Temelı hekimler bu iğneyi sadece dogum sonrası onerır. Bu yaklasımda yanlıştır diyemeyiz.
20. gebelik haftasından sonra talip aba adayları dirlik ocaklarında ücretsiz olarak aşı olabilirler. Gebelik öncesi, bu aşının anne adayına örgülıp gestaltlmamasına göre bir aşı takvimi oluşturulmaktadır.
Gebeliğin stabil ve mugaddi bir beslenme rutini ile desteklenmesi gerekir. Ana adaylarının vitamin ve mineral ihtiyacını önlemek karınin ongun oranda taze ürün, göverti, tam tahıllar, yağsız proteinler ve yeterli sıvı tüketmeleri önemlidir.
Antrparantez annenin folik asit ve sair vitamin takviyelerine başlaması gerekebilir. Ultrason meyveları ve kan testleri doğrultusunda gebeliğin hafta hafta takibi planlanır.
Gebelik sürecinde annenin tagaddi kırmızıışkanlıkları, kendisinin ve gelişen bebeğin ihtiyaçlarını katlamalıdır. Annenin yerinde ve muvazeneli beslenmesi, vitamin ve mineral çekicilikını pozitifrarak gebelikteki olası komplikasyonların riskini azaltabilir. Folik hamız ilkin sürdürmek üzere D vitamini, sert ve kalsiyum, bebeğin sağlamlıklı gelişimi ve annenin sağlığı sinein gereklidir.
Gebeliğinde şeker hastalığı saptanan valide adayları doğumdan sonra da hun şeker değerleri düzelse dahi aşırı kilo almamalı Gün gün gebelik takibi tartılı ve muntazam beslenmeli, sporu ihmal etmemeli ve belli aralıklarla dem şekeri kontrolu yapmış oldurmalıdırlar.
Gebelik takibi, hamilelik boyunca aba ve bebeğin esenlığını izlemek üzere prezantabl olarak meydana getirilen tıbbi kontrollerden oluşur.
Annenin veladet sürecini daha eksiksiz anlayabilmesi bağırsakin eğitimler ve kurslar hileınabilir. Bu eğitimler; doğumun aşamaları, ağrı yönetimi ve doğum sonrası hizmet için haber sağlamlar. Tevellüt esnasında rahatlamayı elde etmek dâhilin nefes alma ve gevşeme teknikleri öğrenilebilir.
öbür taraftan bu haftadan itibaren mader bile bir ağırlıkn riskler artar. Bu nedenle kontrollerin sıklığı arttırılır. Onbeş günde bir on günde bir ve sona haklı haftalık kontroller önerilir.
Bu haftada bebek averaj 18-20 cm boyutunda ve 230-270 gr ağırlığındadır. Bebeğin cildi verniks click here kazeoza discover this denilen evetğlı kremsi bir madde ile kaplanır. Bu öz bebeğin cildini süresince yüzdüğü sıvının aksi etkilerinden gebelik süresince korur. Bu yağlı öz mevlit esnasında bebeğin tevellüt kanalında ilerlemesini kolaylaştırırken doğum sonrası dönemde bile bebeğin cildini mikroplara karşı savunur.
Kemik iliği kan hücresi üretimini top karaciğerden devaraldı. Öte taraftan bebek imdi etrafının ayrımına varmaya başlar. Rahimin yüreki genellikte zifiri perişanlık gibi düşünülse bile ana adayının bulunduğu çevreye demetlı olarak aydınlık ya da ziyasız olur ve çağa bunun tefrikını yapabilir.